Fierbătoare

Băile de cafea sunt accesorii de bucătărie versatile care cuceresc inimile fanilor de cafea și ale iubitorilor de ceai deopotrivă. Presa franceză, așa cum mai este cunoscută și sub denumirea de aparat cu piston, permite o infuzie aromată, fără frunze sau zaț, pe care o strecoară cu ajutorul unei strecurătoare mobile. Atunci când sunt preparate în presa franceză, atât cafeaua, cât și ceaiul trebuie să fie pregătite corespunzător pentru a-și elibera întreaga aromă și savoare - dar merită să vă acordați timp pentru a învăța tehnica corectă, deoarece băuturile din acest aparat au un gust senzațional!

Prepararea ceaiului - tot ce trebuie să știți


Cu un aparat de preparat ceai, vă puteți bucura de gustul ceaiului din frunze - care este mult mai aromat decât amestecurile gata preparate în pliculețe - fără a fi nevoie să alegeți restul de ceai uscat cu o strecurătoare. Pur și simplu turnați cantitatea potrivită de frunze (mai bine măsurată în grame, nu în lingurițe - în funcție de mărimea frunzelor, aroma poate fi atunci diferită) în partea de jos și apoi turnați apă la temperatura potrivită. Așteptați mai întâi ca ceaiul să fie gata și apoi trageți încet strecurătoarea până la fund - o mișcare prea bruscă poate face ca băutura fierbinte să se verse în afara aparatului sau să curețe inadecvat infuzia uscată.

Presele franceze sunt de obicei din sticlă, astfel încât să puteți observa culoarea ceaiului și să puteți judeca dacă este gata. Merită să rețineți că tipul de ceai are o influență directă asupra timpului de preparare și asupra alegerii temperaturii apei. Ceaiul roșu și cel negru trebuie să fie infuzat în apă aproape clocotită (96 de grade) timp de 2-3 minute. Mult mai delicate sunt soiurile verzi și albe, care au nevoie de apă la 60-85 de grade.

Cafeaua din presa franceză - cum să o preparați corect?


Pregătirea cafelei într-o cafetieră nu este foarte diferită de cea a ceaiului în una. Cu toate acestea, merită să rețineți că o cafea măcinată prea fin poate înfundă ochiurile din sita presei de cafea, iar cafeaua va avea un gust "tulbure" - din cauza filtrării deficitare. Cafeaua utilizată într-o cafetieră cu piston trebuie măcinată destul de grosier, suficient pentru a semăna cu sarea de mare sau cu semințele de susan sub degete. Ca punct de plecare, este recomandabil să se mențină un raport de 60 g de cafea la 1 litru de apă. Aparatele de preparat cu piston sunt ideale și pentru a crea un cold brew răcoritor, care, în diminețile de vacanță, vă va înveseli ziua și vă va pune pe picioare - datorită răcorii și cofeinei.

Nu vă zgârciți la infuzie!


Ca și în cazul aparatelor de cafea, nu merită să faceți economii la aparatele de infuzat. O presă franceză de calitate decentă vă va dura mai multe sezoane și, apropo, nu vă va otrăvi cu ioni metalici și nici nu va altera gustul băuturilor dumneavoastră. Atunci când alegeți modelele metalice, merită să fiți atenți la aliajul din care sunt fabricate - deoarece aparatele de preparare a cafelei suspect de ieftine pot degaja o aromă metalică.

Filtrul este, de asemenea, important. La versiunile mai ieftine, aceasta se poate deteriora foarte repede sau poate să nu adere suficient de bine la pereți pentru a colecta cu precizie zațul și frunzele.

Aparate de bere jucăușe nu doar pentru cei mai mici


Aparatele de infuzat cu piston mare sunt un accesoriu practic, mai ales atunci când în casă așteaptă mai mulți cunoscători de cafea sau ceai - acestea au de obicei o capacitate de aproximativ 1 litru. Cu toate acestea, uneori te cuprinde nevoia de o singură ceașcă rapidă și gustoasă de ceai. Nu mai trebuie să vă limitați la cel din pungi!

La Homla, veți găsi atât prese franceze pentru cafea și ceai, realizate cu multă dragoste, cât și aparate mici pentru prepararea cafelei și a ceaiului, pentru marginea ceștii dumneavoastră. Descoperă toate modelele și culorile!