Căni de ceai

Presele de ceai funcționează într-un mod similar cu preparatoarele cu piston - vă permit să preparați o cantitate mare de infuzie aromată fără a fi nevoie să pescuiți frunzele rămase din ceașcă. Ceea ce le deosebește însă de presa franceză este faptul că zațul și frunzele sunt deja înmuiate în apa clocotită într-o strecurătoare specială, în loc să fie strecurate printr-o sită. De asemenea, ulcioarele sunt de obicei mai mari decât berile cu piston, ceea ce le face potrivite pentru o varietate de circumstanțe, cum ar fi o vizită în familie sau o petrecere de vară în grădină.

Cum îmi prepar ceaiul pentru a obține toată aroma?


Pentru prepararea ceaiului se folosesc de obicei ulcioare de fierbere. Acest lucru se datorează în principal faptului că strecurătoarea fină a unei prese franceze va strecura mai bine cafeaua - va scăpa, de asemenea, de praful care poate da cafelei un gust greu după gust. Într-o oală de infuzare, zațul și frunzele "atârnă" în apă, emițând în mod natural aroma lor - de aceea este atât de importantă o procesare adecvată pentru a se asigura că infuzia rezultată este plină de aromă.

La prepararea ceaiului, nu doar timpul total de infuzare este foarte important, ci și temperatura apei. Interesant este faptul că apa în sine este, de asemenea, importantă - turnați apă filtrată în vasul de preparare, nu doar apă fiartă. Acest lucru se datorează faptului că apa de la robinet poate avea un gust propriu, care va interfera cu aroma finală a ceaiului.

Ceaiul negru și cel roșu trebuie preparat la 96 de grade (timp de 2-3 minute), ceaiul verde la 65-80 de grade (1-3 minute) și ceaiul alb la 75-85 de grade (cel mai mult timp, 3-5 minute).

Oale de infuzare - de ce are ceaiul un gust mai bun?


Ceaiul își degajă aroma în primele minute (conform programului descris mai sus), iar preparat prea mult timp devine astringent, prea puternic, intruziv în aromă. Acesta este motivul pentru care pliculețele de ceai au un șnur pentru a le scoate mai ușor din ceașcă. În cazul ceaiului din frunze, însă, acest lucru este mai dificil. Acesta este motivul pentru care ceainicele cu filtru de ceai sunt un accesoriu convenabil, care vine la îndemână în orice casă - frunzele rămân în strecurătoare, care pot fi scoase liber după un timp suficient de îndelungat. Ceea ce rămâne în interior este o infuzie aromată, fără reziduuri de ceai uscat.

Nu întâmplător majoritatea ceainicelor au pereții din sticlă - sticla transparentă vă permite să vedeți când ceaiul este gata de băut. În vasele de ceai din sticlă, vă puteți bucura și de frumusețea preparării așa-numitului ceai înflorit.

Nu numai fierbinte!


Ghivecele de ceai vă permit să preparați o cantitate uriașă de infuzie deodată - ceea ce facilitează prepararea ceaiului cu gheață de casă sau a infuziei reci. Ulcioarele de infuzare pot fi folosite și în moduri mai creative - de exemplu, puteți pune gemuri speciale de ceai în strecurătoare după ce ați scos frunzele sau puteți combina apă rece cu citrice în timpul verii.

În magazinul nostru online veți găsi ulcioare de infuzie de cea mai bună calitate. Nu numai că vă vor permite să savurați o ceașcă de ceai delicioasă, dar se vor potrivi în orice decor, deoarece designul lor modern se bazează pe combinația universală de negru și sticlă. Verificați!